Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 αβγά
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά.
- Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι για τηγάνισμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Με ένα κουτάλι παίρνετε κάθε φορά δύο κουταλιές για να σχηματίσετε τις τηγανίτες στο καυτό λάδι.
- Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές για ένα λεπτό ή μέχρι να δείτε τις άκρες να αποκτούν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
- Σερβίρετε με μια κουταλιά ξινή κρέμα και γαρνίρετε με σχοινόπρασο.