Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • Μισό κιλό γλυκοπατάτες
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, φτιάχνετε τη μαρινάδα που θα ρίξετε στο φαγητό. Ψιλοκόβετε, λοιπόν, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα ρίχνετε στο multi και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό από το μισό λεμόνι και τη μουστάρδα.
  2. Χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Κατόπιν, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Στη συνέχεια πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες, τις σκουπίζετε επίσης καλά και τις κόβετε σε κυβάκια.
  4. Τις στρώνετε στο ταψί και βάζετε και το κοτόπουλο. Περιχύνετε με τη μαρινάδα που έχετε φτιάξει και ανακατεύετε με τα χέρια να πάει παντού.
  5. Ρίχνετε νερό και βάζετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο.