Υλικά

Το μυστικό για μια πραγματικά λαχταριστή κοτοσαλάτα κρύβεται στην κρεμώδη υφή της. Αυτή ζωντανεύει το κοτόπουλο, δίνοντάς του βαθιά γεύση και ένα σωρό αρώματα. Και για να γίνει το μαγικό, χρειάζεσαι μαγιονέζα και γιαούρτι. Περιορίζοντας δηλαδή αισθητά τις παραπανίσιες θερμίδες. Για μια γρήγορη και υγιεινή λοιπόν κοτοσαλάτα, θα χρειαστείς μαγειρεμένο (βρασμένο) στήθος κοτόπουλο, το οποίο ξεψαχνίζεις σε μικρές μπουκιές. Τα υπόλοιπα συστατικά περιλαμβάνουν 1/3 της κούπας μαγιονέζα, 1/4 της κούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Και ό,τι αγαπάμε από λαχανικά, αν αγαπάμε τα λαχανικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, προσθέτοντας μισό κουταλάκι αλάτι και 1/4 του κουταλιού πιπέρι. Κατόπιν προσθέτουμε και το κοτόπουλο ανακατεύοντας καλά. Αν θέλουμε μαϊντανό, σέλινο ή και ό,τι άλλο, όπως κρεμμύδι, μέντα, βασιλικό, ακόμα και φρούτα ή ξηρούς καρπούς, το ρίχνουμε μετά στο κρεμώδες μείγμα. Έτοιμη! Την τρως μόνη της ή την προσθέτεις σε πιάτα, ακόμα και μέσα σε μπέργκερ