Υλικά

  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο προηγουμένως έχουμε μουσκέψει με νερό και στύψει
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 4-5 φέτες άπαχο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε τα λαχανικά εκτός από τη ντομάτα, το ψωμί και τα μυρωδικά.
  2. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια τον βγάζετε και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  3. Ανοίγετε κάθε μπιφτέκι, στρώνετε μέσα μια ροδέλα ντομάτας και μια φέτα τυρί και το κλείνετε.
  4. Βάζετε τα μπιφτέκια στο γκριλ με ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και τα αφήνετε να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.