Υλικά
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο προηγουμένως έχουμε μουσκέψει με νερό και στύψει
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 4-5 φέτες άπαχο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε τα λαχανικά εκτός από τη ντομάτα, το ψωμί και τα μυρωδικά.
- Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια τον βγάζετε και πλάθετε τα μπιφτέκια.
- Ανοίγετε κάθε μπιφτέκι, στρώνετε μέσα μια ροδέλα ντομάτας και μια φέτα τυρί και το κλείνετε.
- Βάζετε τα μπιφτέκια στο γκριλ με ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και τα αφήνετε να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.