Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 6 φλ. τσαγιού γάλα
- Ξυλάκια για παγωτό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα την ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, την βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά.
- Αφήστε να πάρει μια βράση το μείγμα και κατεβάστε από την φωτιά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό μακρόστενο τσέρκι το οποίο έχετε «ντύσει» με μεμβράνη, αφήνοντας αρκετή επιφάνεια να «τρέχει» στα πλαϊνά.
- Τοποθετήστε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Βγάλτε από την κατάψυξη και τοποθετήστε τα ξυλάκια παγωτού στο παγωμένο μείγμα.
- Τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη για ακόμη 4 ώρες.
- Αφαιρέστε το μείγμα με την βοήθεια της μεμβράνης από το τσέρκι και με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόψτε σε κύβους το παγωμένο μείγμα, με αντιστοιχία έναν κύβο ανά ξυλάκι.