Υλικά
- 10 μπισκότα
- 7 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
- 680 γρ. τυρί κρέμα
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας λιωμένα
- 2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μία διάφανη σακούλα και με την βοήθεια ενός πλάστη θρυμματίστε τα.
- Ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετεήστε το μείγμα σε ένα τσέρκι και βάλτε το στο ψυγείο.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια, ρίξτε στο μείγμα τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι το χρώμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Τοποθετήστε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και βάλτε ξανά στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από το μείγμα της σοκολάτας, απλώστε ομοιόμορφα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες.