Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού καρύδα σε κομάτια
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας
  • 1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε σε έναν πολυκόφτη (multi) την τεμαχισμένη καρύδα, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας.
  3. Με μία σπάτουλα απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Προετοιμάστε το στρώμα σοκολάτας ανακατεύοντας τα δάκρυα σοκολάτας με την κρέμα καρύδας σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα.
  5. Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από εκείνο της καρύδας, απλώστε ομοιόμορφα και πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα.
  6. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
  7. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.