Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 500 γραμμάρια φασολάκια καθαρισμένα και πλυμένα
- 2 καρότα κομμένα σε καρέ
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (μπουτάκια)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε. Ροδίζετε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 8 λεπτά περίπου.
- Ρίχνετε το σκόρδο ολόκληρη τη σκελίδα, τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Τα αφήνετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το φαγητό.
- Σιγοβράζετε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτετε τα φασολάκια.
- Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Βράζετε για περίπου 20 με 30 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.