Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά (πέννες, βίδες, φαρφάλες)
- 1/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα (sour cream)
- 1 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένο άνηθο
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 2 συσκευασίες μικρές γαρίδες στραγγισμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένα εσαλότ
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε στο μείγμα τα ζυμαρικά και τις γαρίδες, το σέλερι, το αγγούρι, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
- Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού η σος μαγιονέζας.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρισμα.