Υλικά
- 5 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού αρακά
- 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
- 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
- Δυόσμος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- Τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει)
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράστε τις πατάτες και τα καρότα.
- Σε μία μικρότερη κατσαρόλα βράστε λίγο τον αρακά και το καλαμπόκι (αν είναι κονσέρβα δεν χρειάζεται βράσιμο).
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ τις πατάτες και τα καρότα και λιώστε τα σε πουρέ (εναλλακτική επιλογή το μπλέντερ).
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατέψτε καλά και ρίξτε και την φρυγανιά.
- Πλάστε σε μπιφτέκια, τοποθετήστε σε μια λαδόκολλα μέσα σε ταψί και ψήστε για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς.