Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 130 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ. γλ. βανίλια
- 300 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 100 γρ. κουβερτούρα (σταγόνες ή χοντροκομμένα κομμάτια)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη.
- Προσθέτετε το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και τη σόδα.
- Τέλος προσθέτε την κουβερτούρα.
- Πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα στο ταψί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 10- 12 λεπτά.