Υλικά
- Λίγο μαϊντανό
- 1 κανέλα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
- Μισό ποτήρι λευκό κρασί
- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουτί κανελόνια άβραστα
- 450 γραμμάρια κιμά
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- Κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε σε λίγο λάδι τον κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- Ρίχνετε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρετε και σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.
- Προσθέτετε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνετε το μισό ντοματάκι μέσα.
- Ανακατεύετε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο.
- Σοτάρετε, ρίχνετε το ντοματάκι, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση.
- Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνετε μια μικρή κρέμα γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύετε.
- Όταν ο κιμάς είναι κρύος τότε παίρνετε τα κανελόνια και τα γεμίζετε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ.
- Τα στρώνετε στο πυρέξ, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και τα βάζετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Ρίχνετε από πάνω λίγα κίτρινα τυριά και ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.