Υλικά

  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κανέλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουτί κανελόνια άβραστα
  • 450 γραμμάρια κιμά
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • Κίτρινα τυριά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε σε λίγο λάδι τον κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  2. Ρίχνετε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρετε και σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.
  3. Προσθέτετε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνετε το μισό ντοματάκι μέσα.
  4. Ανακατεύετε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο.
  6. Σοτάρετε, ρίχνετε το ντοματάκι, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση.
  7. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνετε μια μικρή κρέμα γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύετε.
  8. Όταν ο κιμάς είναι κρύος τότε παίρνετε τα κανελόνια και τα γεμίζετε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ.
  9. Τα στρώνετε στο πυρέξ, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και τα βάζετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  10. Ρίχνετε από πάνω λίγα κίτρινα τυριά και ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.