Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου
  • 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνετε με κρασί.
  3. Προσθέτετε τα μπαχαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά και συνεχίζετε την διαδικασία για την πίτα.
  4. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.