Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου
- 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνετε με κρασί.
- Προσθέτετε τα μπαχαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά και συνεχίζετε την διαδικασία για την πίτα.
- Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.