Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο μαλακό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. ζεστό νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κούπες τσιπς σοκολάτας
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
  2. Χτυπάτε μαζί με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
  3. Κατόπιν, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε με το μίξερ, κάθε φορά. Ρίχνετε και τη βανίλια.
  4. Διαλύετε τη σόδα στο ζεστό νερό και την προσθέτετε στο μείγμα, όπως και το αλάτι και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι με μία ξύλινη κουτάλα.
  6. Ρίχνετε τα τσιπς σοκολάτας και τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Πλάθετε τα μπισκότα και τα τοποθετείτε στο ταψί που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος.
  8. Ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.