Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο μαλακό
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. ζεστό νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κούπες τσιπς σοκολάτας
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
- Χτυπάτε μαζί με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
- Κατόπιν, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε με το μίξερ, κάθε φορά. Ρίχνετε και τη βανίλια.
- Διαλύετε τη σόδα στο ζεστό νερό και την προσθέτετε στο μείγμα, όπως και το αλάτι και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνετε τα τσιπς σοκολάτας και τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πλάθετε τα μπισκότα και τα τοποθετείτε στο ταψί που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος.
- Ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.