Υλικά
- 6 φέτες ψωμί
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- Κομπόστα μήλου
- Σαντιγί προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί απλώνετε βούτυρο και ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
- Ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στη συνέχεια βουτάτε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα και τις μεταφέρετε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη, περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα και αφήνετε 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο φούρνο.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο, μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν στο κέντρο
- Σερβίρετε με κομπόστα μήλου.