Υλικά
- 2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- σουσάμι καβουρντισμένο
- 2 1/4 ποτήρια λάδι
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 1/4 κούπα κονιάκ
- 1/2 κούπα ούζο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και πλάθετε τα κουλούρια στο σχήμα που επιθυμείτε.
- Τα τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.