Υλικά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 1/8 κ.γλ. πιπέρι
- Μισό λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Κατόπιν, ρίχνετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε. Τα ρίχνετε στη συνέχεια στο ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το ζωμό στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν για 2 λεπτά περίπου. Χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν, χωρίς να κλείσετε την κατσαρόλα με το καπάκι, για 15 λεπτά περίπου.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.