Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- ½ κοφτό κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 4 κουταλιές ξίδι λευκό
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 4 αγγουράκια τουρσί όχι πολύ μικρά από βαζάκι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
- Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με 1/3 φλ. νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και ½ κουταλάκι αλάτι να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Το αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το τζίντζερ και το αφήνετε να κρυώσει.
- Κόβετε τα αγγουράκια τουρσί σε πολύ λεπτές ροδέλες, τις βάζετε στο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το υγρό τους.
- Τα ανακατεύετε και τα κρατάτε στην άκρη.
- Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα μπέργκερ. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο και το μπούκοβο.
- Παίρνετε 1 κουταλιά από το μείγμα και το κρατάτε στην άκρη και ύστερα προσθέτετε μέσα στο μπολ τον κιμά και τα κρεμμυδάκια.
- Ζυμώνετε καλά και ύστερα το χωρίζετε σε 4 μέρη και τα πλάθετε σε μπέργκερ.
- Λαδώνετε την καυτή σχάρα ή την πλάκα ψησίματος, τα βάζετε πάνω και τα ψήνετε για 3-5 λεπτά (να ροδίσει καλά η κάτω πλευρά).
- Τα γυρίζετε, τα αλείφετε με το μείγμα της σόγιας σος που κρατήσατε στην άκρη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι τα μπέργκερ να ψηθούν καλά.
- Στο μεταξύ, αλείφετε τα ψωμάκια στην κομμένη τους πλευρά με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε και αυτά πάνω στη σχάρα ή την πλάκα (στην κομμένη πλευρά), μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα με την καυτερή σος τσίλι.
- Απλώνετε λίγη μαγιονέζα πάνω στο κάτω μέρος κάθε ψωμιού, βάζετε πάνω ένα μπέργκερ, μερικά στραγγισμένα φετάκια κρεμμυδιού και αγγουριού τουρσί.
- Στη συνέχεια, κλείνετε τα μπέργκερ με το δεύτερο κομμάτι ψωμιού και τα σερβίρετε.