Υλικά

  • 225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
  • 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 κρόκους αυγού
  • 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τοποθετείστε στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν, για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  3. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Προσθέστε τους κρόκους αυγού και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν ολόλευκα και αφράτα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε σε δυνατή ένταση.
  6. Προσθέστε σιγά σιγά τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45- 50 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.