Υλικά
- 3 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λίτρο νερό ή ζωμός κοτόπουλο
- 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα
- 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ενώ ψιλοκόβετε το σκόρδο. Κατόπιν, τα σοτέρετε με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, κόβετε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
- Προσθέτετε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε τη σούπα στην αντίσταση του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί.