Υλικά
- 3 γλυκοπατάτες
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 130 γρ. σος μαρινάρας
- 115 γρ. πέστο
- 50 γρ. μοτσαρέλα
- Φρέσκο βασιλικό για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε φέτες, περίπου ενός εκατοστού.
- Τοποθετείστε τις φέτες γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί (αφού έχετε καλύψει με λαδόκολλα) και ψήστε για μισή ώρα. Στα 15 λεπτά αναποδογυρίστε τις γλυκοπατάτες να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Τοποθετείστε πάνω στις γλυκοπατάτες τη σος μαρινάρα και τη μοτσαρέλα ή το πέστο και την μοτσαρέλα.
- Ψήστε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.