Υλικά
- 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Κόψτε τις φτερούγες στα δυο, βουτήξτε στο αυγό και καλύψτε με το αλεύρι.
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μεσαία με δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τις φτερούγες μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήστε σε ένα ρηχό τηγάνι ψησίματος.
- Σε ένα μπολ τοποθετείστε τη σόγια σος, το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το σκόρδο και το αλάτι, ανακατέψτε και περιχύστε τις φτερούγες.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά.