Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αποφλοιωμένες πατάτες
- 4 φέτες μπέικον
- 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξύδι
- 2 κ.σ. νερό
- 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ώστε να καλυφθούν. Βράστε για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τες να κρυώσουν.
- Τσιγαρίστε τις φέτες μπέικον μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές.
- Βγάλτε από το μαγειρικό σκεύος το μπέικον και προσθέστε το κρεμμύδι, μαγειρεύοντάς το στο λίπος που έχει βγάλει το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το ξύδι, το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το μείγμα να πάρει μία βράση.
- Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τις πατάτες και το μαϊντανό και ανακατέψτε. Κατεβάστε από τη φωτιά.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με το τραγανό ψιλοκομμένο μπέικον, ανακατέψτε και απολαύστε με παγωμένη μπίρα.