Υλικά
- 500 γρ. λαζάνια
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
- 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 250 γρ. τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
- 600 γρ. ανθότυρο
- Λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.
- Στρώνετε τα λαζάνια (άβραστα) σε ένα ταψάκι που προηγουμένως έχετε βουτυρώσει.
- Απλώνετε μία στρώση από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα με τα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες και μια στρώση ανθότυρο.
- Τοποθετείτε μία δεύτερη στρώση από λαζάνια, και επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά με τα υπόλοιπα υλικά για ακόμη δύο φορές (τέσσερις στρώσεις συνολικά).
- Μετά την τελευταία στρώση καλύπτετε με κίτρινο τυρί γκούντα.
- Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.