Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κολοκυθάκια κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 4 ντομάτες κομμένες σε κυβούς
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένα
- ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή εστία.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το βασιλικό, τη μαντζουράνα και το αλάτι.
- Κατόπιν, ρίχνετε τις πιπεριές, μελιτζάνες , κολοκυθάκια, ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνετε.
- Βάζετε τα λαχανικά στο γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να μαλακώσουν. Υπολογίστε περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρέστε τα λαχανικά από το γκριλ του φούρνου.
- Στη συνέχεια αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα βασιλικού και ελαιόλαδου. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα λαχανικά.