Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κολοκυθάκια κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κυβούς
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μαντζουράνα
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή εστία.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το βασιλικό, τη μαντζουράνα και το αλάτι.
  3. Κατόπιν, ρίχνετε τις πιπεριές, μελιτζάνες , κολοκυθάκια, ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνετε.
  4. Βάζετε τα λαχανικά στο γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να μαλακώσουν. Υπολογίστε περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Αφαιρέστε τα λαχανικά από το γκριλ του φούρνου.
  6. Στη συνέχεια αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα βασιλικού και ελαιόλαδου. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα λαχανικά.