Υλικά
- Λίγο αλεύρι
- 500 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αλευρώνετε μία επίπεδη επιφάνεια και ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας. Κόβετε σε δίσκους διαμέτρου περίπου 4 εκατοστών.
- Τοποθετείτε τους δίσκους σφολιάτας σε ένα ταψί και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τους τρυπάτε στο κέντρο της ζύμης.
- Στο κέντρο κάθε μικρής σφολιάτας τοποθετείτε από μία κουταλιά της σούπας μανιτάρια και λίγη γραβιέρα, ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
- Ψήνετε για 20 με 25 λεπτά και αφού κρυώσουν τα μίνι ταρτάκια σας μπορείτε να σερβίρετε.