Υλικά

  • 44 μπισκότα τύπου digestive
  • 8 κ.τ.σ ανάλατο λιωμένο βούτυρο
  • 450 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. κρέμα σαντιγί
  • 2 κ.τ.σ χυμό λεμονιού
  • 4 ροδάκινα Velvita

Το καλοκαίρι θέλει το ροδάκινο του! Ο «βασιλιάς των φρούτων», όπως συχνά αποκαλείται κρύβει στη ζουμερή σάρκα του λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες. Απόλαυσε το δροσερό φρούτο του καλοκαιριού και χάρισε σημαντικά οφέλη στον οργανισμό σου καθώς: Ένα ροδάκινο περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Έχει λίγες θερμίδες. Εκατό γραμμάρια ροδάκινο περιέχει μόλις 40 θερμίδες. Όσον αφορά στις βιταμίνες του, μάς προσφέρει διάφορες, όπως βιταμίνη A, C, E, K και 6 βιταμίνες του συμπλέγματος B. Ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Περιέχει διάφορα μέταλλα όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο. Περιέχει αρκετό κάλιο, ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των υγρών του σώματος που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει πολύτιμες ουσίες όπως τα φλαβονοειδή, που δρουν κατά της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στον ανθρώπινο οργανισμό και τον προστατεύουν από την οξείδωση. Ο αγροτικός συνεταιρισμός ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ από το 1917 προσφέρει σε όλους εμάς τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, μεγαλωμένα με αγάπη και μεράκι. Με απίστευτη γλύκα και υπέροχο άρωμα τα ροδάκινα ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ σου δίνουν την έμπνευση για να δημιουργήσεις 3 υπέροχες συνταγές. Φτιάξε cheesecake με ροδάκινο και εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου, ξεγέλασε τη ζέστη με γρανίτα ροδάκινο και απόλαυσε τα πιο νόστιμα πρωινά με σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο. Cheesecake με ροδάκινο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ θρυμμάτισε τα μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το βούτυρο. Μετέφερε το μείγμα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσεις και άπλωσε τα μπισκότα, δημιουργώντας μια μπισκοτένια βάση. Με το μίξερ σε ένα μπολ, ανάμειξε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει πρόσθεσε τη σαντιγί. Τέλος πρόσθεσε το χυμό λεμονιού,  συνέχισε για λίγο το ανακάτεμα και άπλωσε την κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Διακόσμησε με ροδάκινα Velvita όπως στη φωτογραφία. Γρανίτα ροδάκινο Εκτέλεση Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τα αφήνεις να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζεις το σιρόπι και το αφήνεις να κρυώσει. Παίρνεις τα ροδάκινα Velvita, τα ξεφλουδίζεις, τα κόβεις σε κομμάτια και τα χτυπάς στο μπλέντερ για να τα κάνεις πολτό. Στη συνέχεια, παίρνεις αυτό το 1/2 κιλό πολτό φρούτου (τα 750 γρ. φρούτων χωρίς τις φλούδες και τα κουκούτσια σου δίνουν περίπου 1/2 κιλό πολτό) και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού. Τα βάζεις σε μια κατσαρόλα και τα αφήνεις στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Τότε κατεβάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει. Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ανακατεύεις, ώστε να ομογενοποιηθούν. Βάζεις το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζεις, το ανακατεύεις και το ξαναβάζεις μέσα. Αυτό το κάνεις 4 φορές περίπου. Όποτε θέλεις, το βγάζεις από την κατάψυξη και το σερβίρεις. Σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο Εκτέλεση Αρχικά, ζεματάς σε μπόλικο κοχλαστό νερό τα ροδάκινα Velvita για 1 λεπτό, τα στραγγίζεις και τα ρίχνεις σε κρύο νερό. Στη συνέχεια αφαιρείς τα φλούδια και τα κουκούτσια τους. Τα κόβεις σε λεπτές φέτες και τις βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε σειρές, εναλλάξ με τη ζάχαρη. Σκεπάζεις τη κατσαρόλα και τα αφήνεις να μείνουν 1 βράδυ. Την επομένη προσθέτεις το 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού και βράζεις τη μαρμελάδα για 15 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις τη μαρμελάδα στην άκρη για 1 ημέρα. Την επομένη μέρα τη ξαναβράζεις μέχρι να δέσει. Θα καταλάβεις ότι η μαρµελάδα έχει γίνει όταν θα αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας που ανακατεύεις. Αν τη χρησιμοποιήσεις σύντομα τη μεταφέρεις αμέσως σε πλυμένα βάζα και όταν κρυώσει τα σκεπάζεις με τα καπάκια της. Αν θέλεις να την αποθηκεύσεις για πολύ καιρό τότε τη βάζεις καυτή σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνεις σφιχτά με τα αποστειρωμένα καπάκια, τα γυρίζεις ανάποδα και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τα αποθηκεύεις στο ντουλάπι. Όταν ανοίξεις το βάζο θα πρέπει να βάλεις τη μαρμελάδα στο ψυγείο.