Υλικά

  • 6 μικρά καρβελάκια (4 έως 5 εκατοστά σε διάμετρο)
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 6 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ρυθμίζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
  2. Κόβετε τα καπάκια των καρβελιών περίπου 2 εκ. Αφαιρείτε την ψίχα από μέσα και αφήνετε 2 εκ πάχος στα καρβελάκια.
  3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με μια στρωμένη λαδόκολλα.
  4. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύετε με σύρμα τα ασπράδια μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Γεμίζετε με το μείγμα τις φωλιές των καρβελιών και από πάνω ρίχνετε σε κάθε καρβέλι τον κρόκο αβγού.
  6. Πασπαλίζετε με ½ κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι και ½ κουταλάκι μαϊντανό.
  7. Ψήνετε για 10 λεπτά με αντιστάσεις.
  8. Βγάζετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και βάζετε ξανά στο φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.