Υλικά
- 6 μικρά καρβελάκια (4 έως 5 εκατοστά σε διάμετρο)
- 6 μεγάλα αβγά
- 6 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
- 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ρυθμίζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Κόβετε τα καπάκια των καρβελιών περίπου 2 εκ. Αφαιρείτε την ψίχα από μέσα και αφήνετε 2 εκ πάχος στα καρβελάκια.
- Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με μια στρωμένη λαδόκολλα.
- Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύετε με σύρμα τα ασπράδια μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζετε με το μείγμα τις φωλιές των καρβελιών και από πάνω ρίχνετε σε κάθε καρβέλι τον κρόκο αβγού.
- Πασπαλίζετε με ½ κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι και ½ κουταλάκι μαϊντανό.
- Ψήνετε για 10 λεπτά με αντιστάσεις.
- Βγάζετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και βάζετε ξανά στο φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.