Υλικά
- 1 ή 2 πράσινες σαλάτες
- 2 φέτες μπέικον
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
- κρουτόν
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνετε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά.
- Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
- Το βάζετε σε ένα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε νερό για να βράσει.
- Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνετε τη φωτιά σπάτε το τσόφλι του αβγού και το ρίχνετε μέσα.
- Σε μερικά λεπτά το αβγό είναι έτοιμο.
- Χτυπάτε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
- Σερβίρετε σε πιάτο την πράσινη σαλάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.
- Ρίχνετε από πάνω τη σος που φτιάξατε.
- Βάζετε στο κέντρο της σαλάτας το αβγό και σερβίρετε.