Υλικά
- 1/2 συσκευασία σπαγγέτι
- Μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 600 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι βασιλικός
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1 κύβος λαχανικών
- 8 κουταλιές σούπας λάδι
- Μισό ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Αφήνετε για μισή ώρα τις μελιτζάνες στο αλάτι και στη συνέχεια τις ξεβγάζετε καλά.
- Τις τηγανίζετε ελαφρά και προσθέτετε τις πιπεριές και το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνετε τον βασιλικό.
- Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμο.
- Εν τω μεταξύ, έχετε βράσει τα ζυμαρικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί και σερβίρετε αμέσως.