Υλικά
- 5 πιπεριές
- 7 ντομάτες
- 4 μελιτζάνες
- 5 κολοκύθια 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- πατάτες
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα «καπάκια» τους.
- Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα από όλες τις ντομάτες και την ψίχα από 2 κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά, το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
- Το ζουμί που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά μας, μαζί με λίγο εξτρά λάδι.
- Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί, κόβουμε και βάζουμε πατάτες.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, πάνω -κάτω για περίπου 2 ώρες ανάλογα το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και, σερβίρουμε με λίγο λαδάκι ωμό από πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν.