Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο μαλακό
- 4 φέτες ψωμί της επιλογής σας
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 100 ml γάλα
- 1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
- 80 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.σ. μουστάρδα wholegrain
- 2 φέτες λεπτοκομμένο ζαμπόν
- 2 μεγάλα αβγά ελευθέρας βοσκής
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρολάκι.
- Αλείψτε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού.
- Ψήστε το ψωμί στο grill μέχρι να πάρει χρώμα.
- Εν τω μεταξύ, ρίξτε το αλεύρι στο υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς πάνω από χαμηλή φωτιά, για 1 περίπου λεπτό.
- Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας και μόλις το μείγμα πήξει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την wholegrain μουστάρδα, το θυμάρι και 30 γρ. από το τριμμένο τυρί.
- Απλώστε πάνω σε δύο από τις ψημένες φέτες ψωμιού (από την εσωτερική πλευρά που δεν είχε βούτυρο) τη μουστάρδα ντιζόν.
- Τοποθετήστε πάνω τους το ζαμπόν και ρίξτε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Κλείστε τα σάντουιτς με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
- Επικαλύψτε τα τοστ με τη μπεσαμέλ που έχετε φτιάξει και ψήστε τα για άλλα περίπου 5 λεπτά στο grill, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε ένα τηγάνι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίστε τα αβγά.
- Βάλτε από ένα αβγό μάτι πάνω σε κάθε σάντουιτς και ολοκληρώστε με λίγο ακόμα φρέσκο θυμάρι.