Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου
- 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.