Υλικά
- 6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 4 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 250 (για τη σάλτσα) σάλτσα τομάτας
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ τη σάλτσα τομάτας, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
- Απλώνετε τις μπριζόλες σε σχάρα ή σε ταψί και τις ψήνετε σε δυνατό γκριλ για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, 10-12 λεπτά για να ψηθούν καλά.
- Μόλις είναι έτοιμες τις αλείφετε και από τις δυο πλευρές με την μαρινάδα και τις αφήνετε στο γκριλ για 20-30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
- Τις σερβίρετε σε πιατέλα και τις συνοδεύετε με σαλάτα.
- Αν θέλετε μπορείτε να βράσετε την υπόλοιπη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά και μόλις συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ, τη σερβίρετε ξεχωριστά ως σάλτσα.