Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο, σε χοντρές ροδέλες
- 5 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα, σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε χοντρά καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ή κόλιανδρο φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 2 κουτ. γλυκού σόγια σος
- 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσάμικο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά αναμιγνύετε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με τη σόγια σος και περνάτε το κοτόπουλο από το μίγμα.
- Το αφήνετε για είκοσι λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια το στραγγίζετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάρα πολύ καλά μέχρι να κάψει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι, αμέσως μετά το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα.
- Συνεχίζετε ρίχνοντας και το σκόρδο. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνετε τη σόγια από το μαρινάρισμα, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, το λεμόνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο μισό λεπτό.
- Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.