Υλικά
- 3 μήλα
- 75 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1-2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό (για επάλειψη)
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Στη συνέχεια καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κύβους.
- Τα βάζετε σ’ ένα βαθύ μπολ και τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ ή το λικέρ και τα ανακατεύετε απαλά.
- Για να μην μαυρίσουν τα μήλα, τα ραντίζετε με μερικές σταγόνες λεμονιού.
- Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και με την βοήθεια κούπας ή ποτηριού, κόβετε δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τη διάμετρο των ατομικών πυρίμαχων που θα χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε τις μηλόπιτες.
- Μοιράζετε τα μήλα στα σκεύη, βρέχετε με νερό τα χείλη τους και καλύπτετε με τους δίσκους σφολιάτας.
- Πιέζετε τα πλαϊνά της σφολιάτας για να κλείσει καλά.
- Αν θέλετε ότι περίσσεψε από την σφολιάτα που δεν χρησιμοποιήσατε, το κόβετε με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και στολίζετε με αυτά τις μηλόπιτες.
- Αλείφετε το φύλλο με αβγό, κάνετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο για να φεύγει ο ατμός κατά την διάρκεια του ψησίματος και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη (προαιρετικό).
- Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι ατομικές μηλόπιτες να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.