Υλικά
- 500 γραμμάρια πατάτες
- 1 ρίζα σέλινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 1 ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό
- 1 χούφτα παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής κόβετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
- Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πατάτες.
- Αφού έχουν σοταριστεί καλά, βάζετε και το σέλινο. Κατόπιν σβήνετε με λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό και το αφήνετε να βράσει.
- Αφού βράσει περνάτε την σούπα σιγά – σιγά από το μπλέντερ ή την χτυπάτε με ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθεί.
- Έπειτα τη βάζετε ξανά στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τραβάτε από τη φωτιά.
- Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Σερβίρετε με ξεροψημένα κρουτόν.