Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης για πίτσα
- λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο
- 130 γρ. τυρί ένταμ ή έμενταλ
- 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
- 1 μικρή πιπεριά σε φέτες
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε ένα ταψί στο κάτω ράφι του φούρνου να πυρώσει.
- Απλώνετε τη ζύμη για πίτσα στο πάγκο εργασίας σας και τη κόβετε στη μέση κατά μήκος της μικρής της πλευράς.
- Την πιέζετε ελαφρώς στο κέντρο της ώστε να λεπτύνει ελαφρώς και τη γεμίζετε στο κέντρο με όλη τη ποσότητα τυριού ανάλογα με τη γέμιση που επιθυμείτε.
- Πιάνετε τσιμπώντας τις δύο άκρες και τις τεντώνετε ώστε να δημιουργήσετε «βαρκούλες» που είναι το κλασικό σχήμα των πεϊνιρλί.
- Βουρτσίζετε το τη ζύμη με λίγο βούτυρο, τοποθετείτε τα πεϊνιρλί πάνω στο πυρωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά περίπου.
- Τα βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε φέτες ντομάτας ελαφρώς αλατισμένες, κάπαρη και πασπαλίζετε με ρίγανη.
- Ξαναβάζετε τα πεϊνιρλί στο φούρνο και ψήνετε ακόμα 5 λεπτά.
- Τα βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα βουρτσίζετε με άλλο λίγο φρέσκο βούτυρο.
- Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 5-10 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε.