Υλικά
- 400 γρ. ρύζι για ριζότο
- 400 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 40 γρ. εσαλότ η κρεμμυδάκια ξερά για το στιφάδο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- 2 κύβοι ζωμός κότας
Εκτέλεση
- Διαλύετε αρχικά τον ζωμό κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνετε να πάρει μία βράση.
- Μαγειρεύετε το σπανάκι σε βραστό νερό μέχρι να ξεπαγώσει και να φύγουν τα περισσότερα υγρά του.
- Το αφήνετε να κρυώσει, το λιώνετε στο μίξερ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει πουρές.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το εσαλότ, το σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
- Προσθέτετε το ρύζι και σβήνετε με το κρασί.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό κότας.
- Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτετε τον πουρέ από το σπανάκι.
- Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό κότας.
- «Δένετε» με το υπόλοιπο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και σερβίρετε.