Υλικά

  • 200 γρ. μύρτιλα
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κρόκους αβγών
  • 1 αβγό
  • 3 βανίλιες (φρέσκες)
  • 2 κουταλιές λικέρ μύρτιλο
  • 6 κουταλιές σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε μια ομοιόμορφη ζύμη με 250 γρ. αλεύρι, 150 γρ. βούτυρο, 65 γρ. ζάχαρη και το αβγό και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Ανοίγετε φύλλο, το βάζετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄ στους 175° C.