Υλικά
- 200 γρ. μύρτιλα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο
- 265 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κρόκους αβγών
- 1 αβγό
- 3 βανίλιες (φρέσκες)
- 2 κουταλιές λικέρ μύρτιλο
- 6 κουταλιές σαντιγί
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε μια ομοιόμορφη ζύμη με 250 γρ. αλεύρι, 150 γρ. βούτυρο, 65 γρ. ζάχαρη και το αβγό και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανοίγετε φύλλο, το βάζετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄ στους 175° C.