Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
- Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
- Σερβίρετε προαιρετικά την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.