Υλικά

  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • λίγη κανέλα
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού σόδα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
  2. Ρίχνετε μέσα το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.
  3. Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο – λίγο νερό περίπου 1 ποτήρι, μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
  4. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
  5. Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνετε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
  6. Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.
  7. Κατόπιν, χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας σας.
  8. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
  9. Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
  10. Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
  11. Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα.