Υλικά

  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο (1 κιλό περίπου σύνολο)
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 4 φέτες ζαμπόν του τόστ
  • 4 μπαστουνάκια γραβιέρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 κ. γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ειδικό δίχτυ για ρολό ή άκαυστο σπάγκο μαγειρικής

Εκτέλεση

  1. Πλένετε αρχικά τα στήθη του κοτόπουλου, το οποίο έχετε ήδη ζητήσει στο χασάπη να τα χτυπήσει για να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
  2. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και το αλείφετε από τη μέσα μεριά με τη μουστάρδα.
  3. Από πάνω απλώνετε τις φέτες του ζαμπόν (2 σε κάθε στήθος) και τοποθετείτε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας (2 σε καθένα).
  4. Πάνω από το τυρί προσθέτετε τα πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά).
  5. Κλείνετε κάθε στήθος σε ρολό φροντίζοντας να «φυλακίσετε» καλά το τυρί και το βάζετε στο ειδικό δίχτυ ή το δένετε με το σπάγκο.
  6. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο βούτυρο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές τα ρολά κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
  7. Τα σβήνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού, προσθέτετε 1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κότας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά περίπου (προσοχή μη στεγνώσει από τους ζωμούς του).
  8. Όταν είναι έτοιμο βγάζετε στο σπάγκο ή το ρολό, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.