Υλικά
- 750 γρ. κιµά (χοιρινό ή βοδινό ή µικτός)
- 2 φλ. τριµµένη κεφαλογραβιέρα
- 500 γρ. (1 πακέτο) χοντρά µακαρόνια σπασµένα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο
- 1 µέτριο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη
- 1 φλ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκοµµένες ντοµάτες
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C και αλείφετε µε 1- 1 ½ κουταλιά από το λιωµένο βούτυρο ένα ταψί του φούρνου.
- Βράζετε σε άφθονο αλατισµένο νερό τα µακαρόνια µέχρι να µαλακώσουν, τα σουρώνετε, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε µε το υπόλοιπο βούτυρο και το µισό τυρί.
- Στο µεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε σε µια πλατιά κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά και σοτάρετε µέσα το κρεµµύδι και το σκόρδο µέχρι να µαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον κιµά, δυναµώνετε τη φωτιά και τον κοκκινίζετε για 4-5 λεπτά, σπάζοντας τους σβώλους µε ξύλινο κουτάλι.
- Αδειάζετε µέσα τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες, τα αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το µίγµα για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να φύγουν τα υγρά του.
- Προς το τέλος του ψησίµατος, ανακατεύετε µέσα το µαϊντανό.