Υλικά
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κούπα βούτυρο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές γεμάτες χυμό λεμονιού
- 1 κουτάλι της σούπας νερό
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι, τον χυμό του λεμονιού, το νερό και το ξύσμα.
- Ζυμώστε με τα δάχτυλα να ενωθούν τα υλικά κι αποφύγετε το υπερβολικό ζύμωμα (η ζύμη δεν πρέπει να γίνει λεία).
- Ανοίξτε τη ζύμη σαν σε φύλλο, ανάμεσα σε δύο μεμβράνες ή σε λαδόκολλες και προσαρμόστε το σε μια ταρτιέρα. Φροντίστε να καλύψετε και τα πλαϊνά.