Υλικά
- 3 μεγάλα αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ¾ φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 2 κ.γλ. baking powder
- 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1/3 φλ. φρέσκο γάλα ή χυμό μανταρινιού (αν χρειασθεί)
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε στο μπλέντερ ολόκληρα τα μανταρίνια με την φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθετε αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκετε στις μπουκιές.
- Αφήνετε τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.
- Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Προσθέτετε ένα –ένα τα αυγά και χτυπάτε για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.
- Ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στην ζύμη κι ανακατεύετε καλά.
- Στο τέλος ρίχνετε στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο.
- Αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή και ρέει με δυσκολία, μπορείτε να προσθέσετε 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού.
- Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ η οποία είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).