Υλικά
- 3/4 κούπας χαρουπάλευρο
- 2 ½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. σ. κονιάκ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κούπας τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσετε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει, καθώς και τα τριμμένα καρύδια.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το σπορέλαιο, το μέλι και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Διαλύετε τη σόδα στο χυμό μανταρινιού και το προσθέτετε αμέσως στο προηγούμενο μείγμα.
- Προσθέτετε και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στο προηγούμενο μείγμα ρίχνετε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας για λίγο ακόμα με το μίξερ.
- Προσθέτετε και την τελευταία ποσότητα από το αλεύρι που έχετε κρατήσει ενώ ανακατεύετε με το χέρι, για να ελέγχετε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη.
- Πλάθετε τα μπισκότα σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα.