Υλικά
- 5 µέτριες πατάτες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειµµα
- 1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 2/3 ψιλοκοµµένες λιαστές ντοµάτες (από βαζάκι, στραγγισµένες)
- 9 µεγάλα αβγά
- 1 ½ κουταλιά µουστάρδα
- 1 φλ. γάλα (πλήρες)
- 2 φλ. τριµµένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις βάζετε σε µια κατσαρόλα µε νερό που να τις σκεπάζει, προσθέτετε αλάτι και τις βράζετε µέχρι να κοχλάσουν.
- Χαµηλώνετε τη φωτιά και τις βράζετε να µαλακώσουν λίγο, για 15-20 περίπου λεπτά (µην τις αφήσετε να παραβράσουν).
- Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε και τις κόβετε σε λεπτά φετάκια.
- Στο µεταξύ, λαδώνετε ένα µεγάλο πυρίµαχο ταψί (ή το ψεκάζετε µε λάδι/σπρέι) και προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεµµύδι µέχρι να µαραθεί.
- Προσθέτετε τις λιαστές ντοµάτες και συνεχίζετε το σοτάρισµα ανακατεύοντας, µέχρι να µυρίσουν όµορφα και το κρεµµύδι να αρχίσει να ροδίζει.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σε ένα µεγάλο µπολ, χτυπάτε τα αβγά µε τη µουστάρδα µέχρι να αφρίσουν και ανακατεύετε µέσα το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε µέσα το τριµµένο τυρί, τις πατάτες και το περιεχόµενο του τηγανιού.
- Αδειάζετε το µίγµα στο ταψί, το ισιώνετε και το ψήνετε για 35-45 περίπου λεπτά, µέχρι να πήξει και να ροδίσει η επιφάνειά του.
- Σερβίρετε τη φριτάτα ζεστή.