Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- 1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
- 1 ποτήρι πολτός ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 34 γαρίφαλα
- μπόλικο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κιλό μακαρόνια
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα που βρίσκεται στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και το περιεχόμενο της σακούλας.
- Το πλένετε πάρα πολύ καλά και το κόβετε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
- Το βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά.
- Όλα τα υλικά θα αφήσουν τα υγρά τους, το χταπόδι το κόκκινο ζουμί του και στη συνέχεια θα εξατμιστούν.
- Όταν στεγνώσουν, ρίχνετε το λάδι και τα τσιγαρίζετε λίγο. Τα σβήνετε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί, προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και μπόλικο πιπέρι.
- Αφήνετε το φαγητό να βράσει και να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να γίνει πηχτή η σάλτσα.
- Βράζετε χωριστά τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.