Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι πολτός ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 34 γαρίφαλα
  • μπόλικο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα που βρίσκεται στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και το περιεχόμενο της σακούλας.
  2. Το πλένετε πάρα πολύ καλά και το κόβετε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
  3. Το βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Όλα τα υλικά θα αφήσουν τα υγρά τους, το χταπόδι το κόκκινο ζουμί του και στη συνέχεια θα εξατμιστούν.
  5. Όταν στεγνώσουν, ρίχνετε το λάδι και τα τσιγαρίζετε λίγο. Τα σβήνετε με το κρασί.
  6. Όταν εξατμιστεί, προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και μπόλικο πιπέρι.
  7. Αφήνετε το φαγητό να βράσει και να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να γίνει πηχτή η σάλτσα.
  8. Βράζετε χωριστά τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.