Υλικά
- 4 φιλέτα λαβράκι
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 μεσαία κολοκυθάκια
- 2 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
- 3/4 κούπας ζωμό ψαριού
- 1 πακέτο (250γρ.) μαργαρίνη
- 1 κ. σ. ανθό αραβοσίτου
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένα αρωματικά χορταρικά (μαϊντανό, εστραγκόν, άνηθο)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε αρχικά τα φιλέτα σε ένα ρηχό ταψάκι, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε επάνω το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου.
- Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και σοτάρετε τα κολοκυθάκια ζουλιέν για 5’ περίπου, ή έως μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
- Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και τηγανίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
- Διαλύετε καλά τον ανθό αραβοσίτου σε ½ κούπα κρύο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με την υπόλοιπη μαργαρίνη, τη μουστάρδα, και το ζωμό ψαριού.
- Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να αρχίσει να πήζει.
- Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα αρωματικά χορταρικά και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρετε με τα κολοκυθάκια και σερβίρετε αμέσως.